Időpont

november 12-december 15. 10.00-16.00 óra

Helyszín

Felföldi mezőváros tájegység, Gyöngyösi iparosház

Boszorkánykonyha

Érdemes ősszel bekészülni a téli időszakra, járni a természetet, gyűjtögetni a természet ajándékait, hiszen hamarosan beköszönt a náthaszezon, itt a torokgyulladás, köhögés influenza ideje.

Novemberben és decemberben a szentendrei Skanzenben az ÖKO programok keretében a múzeum egész területén termesztett gyógynövények különböző felhasználási módjainak titkait tárjuk az érdeklődők elé. A Boszorkánykonyhában a téli hónapokban csipkebogyóból lekvárt, teát, megfázás elleni kevert főzetet készítünk és mivel a gyógy- és fűszernövények erős aromával rendelkeznek, amelyek nemcsak a kártevőket űzik el, de jó közérzetet is biztosítanak, ezért szárított levendulából illatpárnát, fürdősót csinálunk. Emellett az érdeklődők hasznos tanácsot kapnak a gyógynövény szárításának lépéseiről is.

Ehhez a programhozz nem tartozik felhívás.

LETÖLTHETŐ TÉRKÉP

Töltse le most!

A projekt az Európai Unió támogatásával,
az Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával valósul meg.