Időpont

november 12-december 15. 10.00-16.00 óra

Helyszín

Alföldi mezőváros tájegység, Sükösdi lakóház

Nagyanyáink konyhatitkai

A gyümölcsöket és zöldségeket természetesen eltehetjük télire is, és ha magunk tartósítjuk ezeket, az többszörösen meghálálja magát: nem csupán azért, mert a mesterséges adalékanyagoktól és tartósítószertől megóvjuk magunkat és családunkat, hanem azért is, mert a házi lekvár és a befőtt minden ételt, minden süteményt ízletesebbé és tartalmasabbá tesz.

A konyhában ezenkívül a kreativitásunkat is kiélhetjük: a hagyományos szilva- vagy baracklekvár mellett ki ne lenne kíváncsi például, milyen íze lehet egy zöldparadicsom-lekvárnak, vagy egy fehércsokis eper-málna lekvárnak? A receptek variálásának, új ötletek megvalósításának pedig csak a fantáziánk szabhat határt.

Ne sajnáljuk tehát az időt és az energiát arra, hogy egészségesen, változatosan, és a szezonnak megfelelően táplálkozzunk. Hiszen mindannyian ismerjük a mondást: „az vagy, amit megeszel…”

Ossza meg velünk saját tartósítási receptjét e-mailen!

LETÖLTHETŐ TÉRKÉP

Töltse le most!

A projekt az Európai Unió támogatásával,
az Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával valósul meg.